Wij snappen best dat tuinieren niet jouw favoriete hobby is. Dan biedt een onderhoudsvriendelijke tuin vaak een oplossing. Maar met welke dingen moet je nu rekening houden om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen? Of hoe kun je op een eenvoudige wijze je tuin onderhoudsvriendelijk maken? In deze blog zetten wij een aantal tips op een rijtje:

Onkruid is verleden tijd als je de keuze maakt om siergrind of siersplit toe te passen. Een onderliggend worteldoek houdt alle nare onkruidplanten tegen en dit zorgt ervoor dat je niet meer uren per dag onkruid hoeft te wieden. En buiten dat, is siergrind of siersplit ook gewoon ontzettend mooi. Door de variatie aan kleurstellingen en soorten vind je altijd wel een soort grind of split dat bij de jouw droomtuin past.

Een mooi groen grasveld vergt veel onderhoud. Denk maar eens aan maaien, bemesten, verticuteren en onkruid bestrijden. Deze werkzaamheden zijn toch noodzakelijk voor een mooie grasmat? Of toch niet? Nee, kunstgras biedt een simpele oplossing. Dit vergt bijna geen onderhoud, en het blijft altijd zijn mooie groene kleur behouden.

Kies de juiste planten: Het ene plantje heeft net wat meer liefde en aandacht nodig dan een andere plantensoort. Als je geen zin hebt om veel in de tuin te werken, kies dan voor onderhoudsvriendelijke planten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren waarop je een onderhoudsvriendelijke manier kunt realiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonschutting? Deze vorm van tuinafscheiding wordt vaak vele male mooier bevonden dan een standaard houten schutting. En het grote voordeel is dat je hier een stuk minder onderhoud aan hoeft te plegen.

Wil je meer inspiratie opdoen, of meer advies over een onderhoudsvriendelijke tuin? Breng dan gerust een bezoekje aan onze showroom te Baarlo. In onze showroom staan diverse producten uit onze elf webshops gepresenteerd.